2010-08-30
 19:38:42

What's the point

Länge sen de blev lite bloggelibligg nu men har fyllt livet med roliga ting och då flyger tiden lite. Spenderade onsdagseftermiddagen hos bästa frisören i stan och fick barret färgat till eld rött och 4-5 cm kortare. Me like alot. Spenderade kvällen med älskade S och E, mycket gott och många goda skratt. Flertalet tårar av skrattattacker som gjorde det svårt att få fram ord. Ibland är ens vänner aldeles för härliga.

Torsdagen bjöd på äventyr av den sorten vi gillar. Mötte upp älskade Jä på stationen och hoppade på tåget till älskade Sthlm. Underbart med lite one on one time med min kära lilla ponny och vi gjorde verkligen det som föll oss in. Strosade runt i Sthlm och käkade lunch, gick till NK och hälsade på min Mullberry Basewater. Oh it was love at first sight, så mjuk och fin och aldeles underbar. Snart är den min :). Vi köpte oss lite varm choklad/kaffe och promenerade vidare längs Strandvägen mot Grönan. Vi gjorde ett utmärkt val av karuseller som skulle åkas och det är tur att det bara blev fem åk för efter det höll jag på att dö, höjdrädd som få. Strosade runt ännu mer och dagens mest avnända borde varit "Han va söt" om var och varannan som jobbade på Grönan. Tillslut blev det dags för NRJ in the park och jag kan säga att det var grymt. Efter det så kan Rix FM Festival slänga sig i väggen ;P. Det var som att vara på krogen utomhus, en asgrym DJ, klockrena artister med massa hits och ett klockis sällis. Vi dansade och sjöng med som aldrig förr, vilket bevisas av kramp i vaden och en sprucken röst :P.

Team Rosa Glitter for the win

Efter ett snabb stopp i Vässan över natten bar det av till älskade Sthlm på fredagen igen. Den här gången med min partner in crime :). Mötte upp hennes syrra i lägenheten och lämnade väskorna innan vi intog stan. Det blev en promenad mot Norr Mälarstrand med solen i ögonen. Vi slog oss ner på Orangeriet för vätskedepå och njuta av sommarens sista solstrålar och oj vad gott dem gjorde för humöret. Efter mycket velande valde vi att käka på Texas Longhorn, och käka de gjorde vi verkligen. Det va så gott att man inte kunde sluta även om det nästan sprutade mat ur öronen på oss. Det blir ett besök snart igen :). Det blev en promenad hem för att hyra film och köpa lite godis. Men efter den middagen var godiset total överflödigt, tror jag åt typ max fem godisar ur min påse. Lördagen började med en låååång morgon med lyxfrulle och film sen bar det av ner på stan. Vi strosade runt och bara hade det mys, blev inte mycket shopping alls men de fanns inte mycket som jag ville ha. Blir en tuffare omgång senare i höst ;). Provade på något nytt också, sushi. Inte det godaste men inte det äckligaste jag käkat heller. Lite övning på det där så är vi hemma :P. Eftermiddagen blev soft med fika och Finnkampen innan det var dags att tagga om. Efter mycket velande kom vi fram till att barhopping på Söder va kvällens plan. Vi vandrade Götbacken upp och hamnade på Ljunggrens i Bruno Gallerina, sen kom vi inte så mycket längre :P. Söt bartender som inte verkade ha så mycket koll på spritmåttet då drinkarna blev lite mer 8:or eller mer och vi blev glada i hågen. Stötte på det ena och det andra, kända ansikten från Vässan och ett svensexegäng. Sen stapplades det ner för Götbacken i en klänning som egentligen inte är gjorde för att gå i, bara stå och åka taxi i :P.

Gårdagen var en lång dag. Vaknade och mådde skit, somnade om, vaknade och mådde mer okej. Blev en slö morgon innan vi tog vårt pick och pack och satte oss på ett café och njöt av en smarrig brunch och bara lite people watching. Efter några timmar där blev det att röra sig hemåt mot Vässan och verkligheten igen. Blev ett stopp hos päronen på vägen hem för att fira Mamsi som fyllde år på lördagen, hon blev glad för min present iaf :). Kvällen spenderades med att följa cirkus Zlatan innan ögonen gick i kors.

Idag blev det en ovanligt tidig morgon, klockan 04.00 tyckte min kropp de var läge att vara klarvaken. Varför lixom?! Lyckades somna om efter en timme ungefär och vaknade av att hanverkarna satte igång med sitt slipande så hela huset vibrerade. Sen har dagen bara gått i ett, skolan, stan, hem, strukturera skolan, plocka undan och städa. Äntligen på plats i soffan för lite Fångarna på fortet innan en ny spännande dag väntar :).

What's the point of doing anything
If you'll never notice
I would sit and wait for you again
What's the point of doing anything
If you'll never notice
I would sit and wait for you again

Then you came to me and you said
I was not really sure enough how to feel
I pretend like you're not real
Then you came to me and you said
I was not really sure enough how to feel
To pretend like you're not real to me
2010-08-25
 08:40:38

It´s my time to shine

Allt känns som ett enda stort virrvarr men på något vänster har det infunnit sig ett lugn just nu, ett lugn som jag hoppas är här för att stanna. Eller så är jag bara avtrubbad. Det enda jag vill är att inte förlora någon som står mig nära och jag uppskattar att du har så mycket respekt för mig att säga det till mig. Glad och lycklig är även något jag måste försöka bli, it´s my time to shine förhoppningsvis.

Måndagen spenderades med att inte göra mycket för världen. Det kom en hantverkare och pillade lite på fönstren och jag försökte få lite rätsida på skolan vilket gick mindre bra. Sen kom spänningshuvudvärken och jag var ute för dagen. Blev ryggläge i soffan med nerdragna persienner och en t-shirt över ansiktet för att lindra huvudvärken så mycket som möjligt. Det blev lite bättre framåt kvällen och lite smörgåsar kunde slinka ner i sällskap med Fångarna på fortet. Igår var det en riktig mysa-inne-dag, vilket jag gjorde :P. Fixade så mycket som möjligt hemma eftersom det fortfarande ser ut som ett kaos pga hantverkarna. Bakade en smarrig sockerkaka och spenderade dagen i soffan med datorn på magen gloendes skräpserier på datorn. Förslappad? Jag? Näää absolut inte ;). Fick dock lite produktivt gjort då det börjades packa inför helgen, bokade in några jobbdagar och styrde trevliga händelser nästa vecka.

Idag blev det en tidig uppstigning av olika anledningar. Röjde runt lägenheten och samlade ihop en massa tvätt och intog tvättstugan. Nu blir det en massa rännande upp och ner till den, packande inför Sthlm och förhoppningsvis lite ordning och reda på fönstren. Men man vet ju aldrig med hantverkare :/. I eftermiddag blir det till att skämma bort mig själv med några timmar hos frissan tillsammans med S. Några centimeter kortare, en helt annan färg och en hjärna utan snurrande tankar.

Hit the lights
Stop the show
Here my first note in this microphone

Stop the band
Pass the throne
Once I shed my soul in this microphone

In this microphone

In this microphone
In this mic
In this mic
In this microphone

Standing in the center of attention

Floating ten feet off the ground
The world belongs to me
It's time

It's time for some fucking recognition

Yeah its time to rock this town

It's here right underneath
My feet
2010-08-23
 15:29:27

Boys boys boys

Man kan inte leva med dem och inte heller utan dem. Jag blir galen. Förstår inte hur de alltid lyckas med bedriften att alltid göra en som mest lycklig eller som mest olycklig och irriterad. Vet inte i vilken ände jag ska börja, det finns så mycket som snurrar runt i mitt huvud nu. Är bara mest trött på att försöka på alla möjliga sätt och sedan bli besviken. Hur fan ska man göra?! Det kanske hade varit lättare om man hade det där lilla extra självförtroendet, men nu finns inte de där. Det fanns inte så mycket förut heller men tidigare var jag iallafall nöjd på något vänster och glad. Skulle vara lyckligt lottad om jag hade samma självkänsla som en av de fabaste brudarna jag känner som lämnat stan för att spela handboll på annan ort. Hon behöver bara kliva in i ett rum och det strålar om henne och boysens blickar dras till henne. Delar du med dig när jag kommer och hälsar på? Kanske ska göra som en gamal god vän sa förut, börja vara nöjd. Hur man nu blir det efter att ha blivit bränd och vingklippt några gånger. Men nu blir det till att ge det ett till försök, börjar med att iron butt ska tillbaka och hårfärgen ska bytas mot eld röd. Sen får vi se om nöjdheten kommer.

Förra veckan rasslade förbi, första semesterveckan som det var. Började veckan med ryggläge och den fortsatte i samma tecken. Tränade med Anna några gånger och träffade vänner. Men vad är en vecka utan drama, självklart ska vi ha drama ;). Sjukhusbesök, oroligheter och lite annat knas, men nu är vi tillbaka på banan. Även helgen gick i lugnets tecken, rehab efter föregående helger. Finmiddag och movie night med S och E under lördagen och krätskiva tillsammans med Jäddan, Anna och H igår. Vem har sagt att man inte kan ha en kräftskiva på en söndag ;P. Saknade två nära och kära för att fullända tillvaron dock.

Västerås börjar kännas instängt och klaustrofobiskt. Vet inte om det är ångesten över att tryggheten av skolan snart försvinner eller om det bara är sommaren som hänger kvar mellan husen. Behöver miljöombyte och det är tur att det sker snarast, älskade Sthlm x2 i veckan och det är inget jag klagar på. Sen kommer jag nog vara redo för de friska vindar som snart sveper in över stan och kommer med nya tider och förutsättningar och möjligheter. Och det planeras redan inför framtiden. Vad vore det inte att fira 25-årsdagen med vit sand mellan tårna på en paradisö med finfina vänner och en rosa backpackerryggsäck ;). Kan vara sinnes att tänka så långt in i framtiden men pengar och jobb ska klaffa och då när det möjligt. Iväg ska vi iallafall.

 



 

2010-08-15
 20:20:34

Köping by night

Fredagen kom och sista dagen på banken gjordes. Det va med blandade känslor kan jag meddela, tråkigt att det var sista dagen för jag kommer att sakna mina jobbisar med ändå skönt då sömn varit en bristvara på sista tiden, så nu ska det doktoreras i sömn innan skolan börjar igen. Fredagen blev en riktigt hetsig dag då alla människor som inte anmält skattekonto fått sina utbetalningskort, så det va en hel del sånna att ta hand om. Efter jobbet gled jag iväg hem till Johanna i Köping tillsammans med Daniella för att se Köping by night. Kvällen började lite segt då alla va lite sega i huvudet efter jobbet men efter lite mumsig mat med mosserande vin och musik så var vi taggade igen. Vi mötte den varma kvällen på terassen och fick träffa flera av Johannies härliga vänner. Tillslut blev vi ett glatt gäng som gled ner på Köpings ända uteställe, Brorsan och syrran :P. Kan säga att det blev en riktigt rolig kväll med en massa olämpliga kort som ska gömmas undan ;P. Vi dansade och shottade och spelade black jack till stängning, då blev det kebab på kebaben innan vi promenerade hem till Johannie igen. Avslutade kvällen med lite DH avsnitt men jag tror alla somnade innan introt till första avsnittet var över :).

Igår sov vi mest hela dagen, kom upp någon gång runt 12 och fick skjuts hem strax där efter. Åkte bara hem och packade ur väskan och tog en dusch för att bli människa igen. Sen bar det av hem till mami & papi för lite rehab innan jag mötte upp S för myskväll. Klarade av en massa snicksnack och diskande tillsammans med två bra filmer. Bättre segislördag får man nog leta efter.

Morgonen hade ju kunnat börja bättre idag, vaknar av att någonting piper runt 05.45 och förstår inte vad det är. Det är inte mobilen, inte iPoden som fått för sig att stå på ringing och ingen av klockorna som fått fnatt. Irrar runt i lägenheten och letar innan jag inser att det är grannens väckarklocka.... Somna om va dock inget problem, vilket va tur. Har spenderat dagen med att tvätta, städa, fixa och beställa kurslitteratur. Roligare än så blev det inte idag, men livet kan ju inte vara en fest jämt.

Blir en bild från förra helgen eftersom helgens bilder är censurerade för all framtid ;P

2010-08-11
 19:43:48

Mot en händelserik höst

Sommaren kom och tog mig med storm och bloggen fick ta semester. Nu blir de till att skaka liv i bloggen, dokumentera sista terminen i skolan, kampen för ett jobb och dela med mig av livet till nära och kära som lämnat staden för andra delar av Sverige.

Sommaren har varit full av fest och vänner, gamla som nya. Precis som en sommar ska vara. En galen midsommar, fotbollskväll, parkhäng+AW med finfina jobbisar, filmkvällar med bästaste brudsen, avskedsparty för F & J, häng med underbara brudar, spontanträffar med älskade vänner & galet barhoppande med jobbisar. Vad mer kan det begäras i festväg ;)? Även ett antal timmar på banken har avverkats med både underbara och mindre underbara kunder. Det finns alltid någon som förgyller ens dag, summan av sommaren på banken är att den allmänna uppfattning är att vi kan styra världen inifrån banken :P.

Sommaren bjöd även på en konsert efter mycket slit för att få tag på biljetter. Men vilken kväll det blev :).  Ännu en utomhuskonsert i fab sällis med en perfekt inramning. Ett varmt men mulet Stockhiolm visade mig en annan sida. En sida som jag gillade något enormt. En promenad genom gamla stan för middag på Vapiano, mer promenad genom gamla stan, upp förbi Slussen, upp på Söder och vidare till Långholmen. Blev ett stopp på ett ställe som jag varit intresserad av länge och jag gillar´t. Söndagens Winnerbäckkonsert toppar nog min lista på konserter med honom som har blivit ett antal nu. När han kliver in på scenen med sin gitarr och öppnar med Stockholms kyss försvinner omvärlden och bara han och jag existerar. Hela konserten var en kavalkad av favoritlåtar som alla har en speciell plats hos mig och ger en speciell känsla. Älskar att det var en Lasse som bjöd på sig själv och bjöd in oss. Hade nästan kunnat ge vad som helst för att stå bredvid honom på scenen och bara se ut över publiken och känna känslan. En underbar kväll i fab sällskap som avslutades med ett dunder fyrverkeri helt i min smak :), vad gör det att mina sneakers inte är vita efter en kväll i lera.

Mot en händelserik höst...