2010-10-26
 19:33:32

Don´t stop believin´

Förra veckan rusade förbi, som vanligt verkar det som. Veckan bestod av en hel massa plugg och fotboll. Konsrigt när det är CL vecka ;). Och äntligen visade kanal 10 lite vettig fotboll vilket vi älskar. I slutet av veckan tappade jag stinget när de kom till plugget men de är bara att kämpa sig igenom det. Mindre än 12 veckor kvar nu.

I fredags fick jag äntligen spendera tid med älskade Emelie. Vi körde en klassisk S&E kväll, I love it. Jag blev upphämtad efter hennes jobb och så drog vi ut till Erikslund. Blev en vända på Nisses som resulterade i nya soffkuddar och en tavla som jag bara älskar. Har en lång lista på IKEA som ska betas av också innan hemmet är redo för en mysig vinter. Det känns verkligen som om jag boar in mig för vintern. Det har rensats och fixats och donats och shoppats. Och shopping gillar jag ju :P. Blev en klassisk middag på MAX för oss två, mötte även upp två av E´s vänner från Fagersta också. Självklart blev det Idolkväll med allt vad det innebär. Så trevligt med en massa skratt, snack och självklart youtube. Vad vore en kväll tillsammasn utan youtube lixom :).

Just a small town girl
Livin' in a lonely world
She took the midnight train going anywhere
Just a city boy
Born and raised in South Detroit
He took the midnight train going anywhere

Lördag och söndag bestod båda av massa plugg och en hel del fix. Hela lägenheten fick sig en ordentlig omgång, så välbehövligt, och garderoben fick även den en genomkörare. För att nytt ska få plats måste gammalt ut ;). Även plugget fick sig en genomkörare båda dagarna. Bara till att beta av det som finns att göra. Lördagen spenderade jag hemma hos Mami och Papi på GoldenHill. En massa häng framför stora TV:n, snack om allt mellan himmel och jord och mat såklart :P. Mötte upp S på kvällen och hade en riktigt härlig kväll. Självklart var vi tvugna att titta på "Så mycket bättre" bara för att se va de va. På nått vänster så gillade jag det, speciellt Petters tolkning av Sthlm i mitt <3. Sen blev det en av favoritfilmerna, Juno. Kan man annat än älska Michael Cera? Jag vill också ha en liten nörd ;). Söndagen blev också en dag fylld med plugg och fix. Drog en tidig uppstigning för att hinna med allt innan ManU´s match. Vilket var väldigt tur, för den här gången lyckades de hålla i ledningen ända in i slutet. Tack för det :). Resten av söndagen blev det ryggläge i soffan med de nya mjuka soffkuddarna och en massa ljus.

Måndag och ny vecka igår och den kickade vi igång med en hel dag i skolan och då menar ja verkligen hel, 9h för att vara exakt. Det pluggades, såldes böcker, söktes jobb, pluggades lite mer och hade projektlednings möte. Kan säga att jag somnade ovaggad igår och det lär bli samma idag. Har spenderat dagen med näsan i böckerna, igen :P. Blev även till att ta tag i diskberget och fixa matlåda inför imorgon. Jobb på bankis som gäller resten av veckan och jag klagar inte. Lönen förra månaden satt som en smäck och nu satsar vi på en till i samma klass.

Nya tavlan

Älsklingssoffan med nya kuddarna

Kvällens aktivitet

2010-10-19
 11:55:49

Doing everything

Precis så är det, jag gör allt annat än och pluggar. Varför blir det så när man har en hel del att göra?! Men men på nått sätt löser det sig. Blir lite tight nästa vecka bara o veckan efter då jag kommer jobba en hel del. De löser sig ;P. Det är ju faktiskt mycket roligare att jobba än att plugga just nu. En hatkärlek till det här med plugget. Hatar det för att det binder mig och jag kan inte jobba alla pass jag får och vill. En kärlek för att det ger mig trygghet iallafall för tre månader framöver. Sen vet vi inget mer.

Ännu en vecka har passerat utan att jag kommit ihåg bloggen. Dåligt av mig men kul för mig eftersom det händer mer grejer än att jag ska skriva här. Förra veckan bestod av plugg och jobb. Som det brukar se ut med andra ord ;). Blev även lite fotboll med S i tisdag där kommentarerna haglade. Varför kan inte vi få en egen fotbollsshow?! Våra analyser är så klockrena så att de finns inte. Det blev en långkörare på banken som sabbade lresten av veckan litegrann. Hörde även av en vän som varit borta ett tag, I like. I fredags blev det en härlig middag hemma hos Annisen tillsammans med Jä, och Fian jag tänkte på dig så du va där lite grann du med. Det blev en hel massa snicksnackandes och lite Idoltittande innan det blev till att cykla hem i kylan. Jag kommer inte att klara av den här hösten/vintern om det ska vara så här kallt. Usch :(. Lördagen spenderades sittande hos frissan. Ordningen blev återställd med ny och förbättrad hårfärg och sen en lite omklippning av frisyren så att den kan växa till sig utan att det ser ut som hej kom och hjälp mig. We like. Kom hem och kollade på ManU´s bedrövliga match. Helt ärligt så förstår jag inte vad de håller på med. Något måste hända och det snart. Det funkar inte att tappa ledning efter ledning till oavgjort eller förlust. Spenderade kvällen på Klockartorpet i klockrent sällis. Inflyttningsfest stod på schemat och det var riktigt trevligt. Någonting hände och vi blev riktigt glada i hatten och rullade hem lite vingligt på våra cyklar. Många skratt, en hel del tjat om kebab och en lövhög, o hej! Söndagen var bedrövlig kan jag meddela, vad hände? Är det någon som vet? Otroligt oruttinerat att må som jag gjorde men det va de värt. Efter många om och men och försök till uppstingning så rullade ja ur sängen strax efter elva iallafall. En dusch och en massa vatten senare var jag något på benen. Spenderade dagen och kvällen i E´s soffa med filten upp till näsan. Vi åt, sov, skrattade och diskuterade allt mellan himmel och jord. En fab dag med mina bästa. Ringde även till bästa födelsedagsbarnet och snackade bort lite tid. Om de va härligt att höra hennes röst! Snart är hon här igen, två veckor :).


Gårdagen spenderades på banken and I like it. Eller igår var lite av ett undantag, gjorde en "första gången" som jag hoppats slippa. Man tror att man blir hårdhudad efter en sommar med en hel del otrevliga kommentarer men gårdagen tog priset och I crashed and burned. Så här i efterhand kan jag skratta åt människan och förbanna mig själv för att jag inte läste lusen av honom hur man beter sig och inte beter sig. Tur att fina jobbisar och chefen bryr sig, gjorde det aningens lättare att komma ut ur materialförrådet. Träffade underbara Emelie för en lunch, första gången sen efter midsommar vi sågs. Så härligt, nu saknas bara en Sanne&Emelie kväll :).

Regn idag och jag hade gjärna myst under tjockisfilten med lite Snabba Cash eller Avatar men plugget kallar. Och då bloggar jag istället :P. Ska göra ett ryck nu så att det blir något gjort iallafall. Sen blir det jobbcoachning och träff med Projektledningsgruppen. Ser fram emot en vecka fylld med skoj :).
2010-10-11
 09:11:12

Måndag morgon

Förra veckan passerade i en rasande fart. En hel del to do´s att beta av samtidigt som plugget skulle betas av. Blev en aningen för mycket så allt fick en liten motsatt effekt. Sökte en massa jobb istället för att plugga eller sov istället, men den här veckan är det nya tag som gäller.

Helgen har varit otroligt lugnt och skön, välbehövligt kan jag säga. Fredagen spenderades med "plugg" och sen fix inför kvällen. Fick besök av finaste Anna och Jä som förgyllde kvällen. Jag glänste lite med en egenkomponerad lassange. Blev en massa snack, vin och Idol. Energipåfyllning ab kan man sammanfatta det. I lördags var jag duktig och tog mig till gymmet. Blev nästan en timmes kondition och en ordentlig stretch för min stela nacke och axlar. Spenderade eftermiddagen i soffan men en massa slötittande på tv, perfekt när hjärnan nästan kokar över. Kvällen spenderades med S och E, mat och garanterat bölande till P.S. I love you. Helt hemsk men ändå underbar film, hatar dock känslan av att det är något som knöglas ihop i bröstet precis som om ett pappersark knöglas ihop till en boll. Gårdagen spenderades med "plugg" och när det ansågs vara klart så tog jag tag i lägenheten. Förstår inte att städning kan vara så mycket "roligare" än att plugga. Dock skönt med en tiptop lägenhet inför en ny vecka. Var i mitt esse under kvällen då Gossip Girl drog igång igen, som jag längtat :).

Måndag idag och planen är entydig, plugg as usual men snart är det över. Blir träning med S ikväll och nu har jag nog kommit igång. And I like it ;).

Eye candy :)

2010-10-04
 19:30:26

Pearl

Ännu en helg har passerat i rasande fart. Men vad gör det när det betyder mindre kvar till examen och närmare sol från klarblå himmel, vita sandstränder, hoppande i vågor och sand mellan tårna. Jag längtar och bävar. Längtar efter friheten men bävar samtidigt för friheten. Friheten att att inte ha något som ligger på en om kvällarna och över helgerna. Friheten att aldrig mer behöva skriva en tenta. Friheten som betyder ingen ekonomisk trygghet om jag inte får ett jobb. En frihet som jag ska ta till vara på och utnyttja till max. It´s my time to shine, tro det eller ej.

Fredagen kickades igång med ett danspass och det blir bara roligare för varje gång. Dock protesterade baksidan av höger lår, så inga höga kickar kunde göras. Kan ha något att göra med knaket som hördes när jag använde skivstången på gymmet i torsdags. Kvällen blev perfekt med perfekt sällskap. Underbara S, Idol, popcorn och jordgubbssarre. Mums. Tidig kväll efter en lång och bra vecka. I lördags va det mamma-och-dotter dag för hela slanten. Mamsi plockade upp mig och vi åkte ner på stan. Blev en sväng i Igor och sedan gjordes även resten av stan. Resultatet blev en hel del shopping, and I like it :P. Nya skor, en klänning, lite böcker och nya träningskläder, varför klaga på det lixom ;). Åkte hem till Mamsi och Papsi på GoldenHill och blev ännu mer ompysslad mat och beställning från taxfree katalogen. Berättade även för päronen att jag ska på ski weekend i januari, Mamsi gillade de och Papsi skrattade, vet inte riktigt hur det ska tolkas :P. Kvällen spenderades hemma hos S med kladdkaka och film, inte att underksatta någonstans. Helgens roligaste måste dock vara att Papsi trodde att jag träffat någon för han tyckte jag var så hemlighetsfull och inte kunde bestämma mig om jag skulle komma hem och äta eller inte. Om det vore så väl :P. Papsi du får veta när det händer.

Igår var det fixarsöndag som stod på schemat. En hel del plugg bockades av som jag ignorerat lite försiktigt och jobbat istället. Jackor och skor åkte ner i källaren och matlådor gjordes, sen somnade jag sött kan jag säga. Bedrövligt tidig uppstigning imorse, hade tidigt seminarium i skolan. Det gick galant, härligt när det är ett så "luddigt" ämne som Projektledning vilket bevisar att jag tänkt rätt. 2,5 hp mindre till min magister examen, jag längtar. Styrde även upp gruppen inför nästa PM, vilket nog kommer bli prima. Blev plugg och fix i skolan hela dagen. Jag förstår inte hur en vecka i kalendern kan gå från helt blank till fulltecknad på mindre än 20 minuter?! Helt jävla crazy. Hade sen föreläsning på eftermiddagen. Ännu en bra föreläsning och jag förstår mer och mer av kursen även om den är helt på engelska, vilket skrämmer skiten ur mig rent utsagt. Ikväll blir det soft för att ladda inför en fullspäckad vecka som ska få mig att må bra.

Livet är guld när det finns vänner som plockar upp en och borstar av en när man får en slap in the face och snart inte orkar resa sig igen. Ta andra kinden när du ändå håller på känns det som ibland.


She could be a Statue of Liberty
She could be a Joan of Arc
But he's scared of the light that's inside of her
So he keeps her in the dark

Oh she used to be a pearl (oh-h-h-h)
Yeah she used to rule the world (oh-h-h-h)
Can't believe she's become a shell of herself
Cause she used to be a pearl
2010-10-01
 14:50:01

Stolt

Äntligen helg och min kropp skriker efter sömn, men sova får man göra senare i livet. Helgen är här och den ska spenderas med trevligt sällskap, shopping & plugg. Tidigare i veckan va det som om någon placerat ett stort åskmoln över mitt huvud, det slog verkligen blixtar. Vissa saker blir jag så jävla äcklad och irriterad över att jag inte vet vart jag ska ta vägen. De försvann efter ett tag, men hatar den där känslan av att jag bara vill klappa till allt och alla som kommer ivägen... Träningen i tisdags gjorde sitt också, aggressioner som kom ut och endorfiner som gjorde mig lite lycklig iallafall.

Spenderade onsdagen i Sala på banken. Lungt och smidigt som vanligt. Gillar det på ett sätt men saknar pulsen på Citykontoret. Tur att man får hänga på båda ställena då :). Kom hem strax efter 17 och drog igång en turbostädning, fint blev det och trött blev jag. Dog en smula när soffan fick sällskap. Det är i sånna där lägen jag skulle vilja ha en buttler eller iallafall ett trollspö som kan fixa fram mat, ta tag i disken och gärna bistå med en rygg och nackmassage ;). Drömma vidare får man nog göra. Planen var ju att se älskade ManU i CL men eftersom min dongel tycker att ja surfat för mycket så laggade de bara och jag höll på att slänga ut datorn genom fönstret. Lika bra att ge upp med andra ord. Fick bli en tidig kväll.

Igår var det läge för en tidig och intensiv start på dagen. Planen var att jag skulle till Sala och jobba på eftermiddagen men de behövdes inte. Hade pluggat ordentlig på förmiddagen, bokat om tvättiden och packat träningsväskan och var redan nere på stan när chefen ringde så käkade lunch och tog en sväng i Igor innan gymmet fick sig ett välförtjänt besök. Sjukt länge sen jag va där men gud vad jag älskar känslan. Blev lite cross och även lite löpband. Det är där rubriken kommer in. De som känner mig väl vet att jag hatar att springa, i mina ögon är det helt värdelöst. Men jag gjorde det :P. Blev lite löpning i ca 10 minuter då jag totalt klarat av 5 km på cross, powerwalk och löp helt ok i mina ögon. Blev även lite vikter innan välbehövlig stretch och det tackar vi för idag. Inte många ömma muskler här inte.

Finaly friday idag och vi gillart :). Blev en tidig morgon i morse med eftersom jag va standby på Salakontoret idag, men behövdes inte. Så det blev mysmorgon i soffan med stor fruller och nyhetsmorgon. Har spenderat dagen med att plugga och planera in jobb. Blev även lite fix inför helgen men nu är det fredag eftermiddag och nu softar vi ner. Snart iväg på danspass för att kicka igång helgen ordentligt, allt för en snygg rumpa och ben. Ikväll blir det Idol med härligt sällis.